KËTEJ E KALOVA DJALËRINË !!!!!


KËTEJ E KALOVA DJALËRINË !!!!!

Një palë opinga me tela qepur
i mbajta veshur në mal e vërri
dhe sharkun e zi mbi supe hedhur
dimër behar në borë e shi

Kërrabën e longaren me vete mbaja
çoban u rrita me dhënë e dhi
këtej e shkova djalerinë
ketyre anve ne Laberi

Maleve te larta ku mblidheshin retë
dritë vetëtimash e ndiznin rrufet
uqërit e uritur të kallnin frik
ku bora akull me ngrinte mbi qerpik

Këtej vuajtjet nuk kanë të sosur
njerzit jetojnë me blegëtori
me buken në trastë e mishë të pjekur
krahina të tëra në Laberi

Poezi nga Godo Mehmetaj 

About Post Author