Këtu një kafe më shijon-Godo Mehmetaj


Këtu ,prane teje qyteti im ,

të ulem vetëm në ballkon ,

ku syri ngopet me bukuri

këtu një kafe më shijon .

Të shikoj njerezit që dalin xhiro

dhe fëmijet që lozin me valët,

cifte të rinjsh që mbushin stolat ,

këtu më bëhet zëmra mal.

Në mbrëmje, fryn një erë e hollë

të përkëdhel flokët mbi ballë,

dhe mbi shkëmbinj ndokush peshkon,

dallgët shkumëzojnë dhe vijne né ane ….