Kilometra-Vaso Papaj


Kilometra,

Mijëra kilometra, mijëra!

Seç më mbyti hapësira.

Retë më ngjajnë me egërsira.

Për çdo natë avionë, tragete.

Të kam në mendje, me vete,

Po me duar kurrë s’më preke,

Larg se larg përherë më mbete.

Kilometra,

Mijra kilometra, mijëra!

Të gjitha për një natë t’i lija,

Veç një herë pranë të të vija.

Zot, t’më bëje një trumcak!

Të çukitja atje në prag!

Mëngjesi të më mirrte prapë!

Le të qe dhe çmendurak.

Kilometra,

Mijëra kilometra, mijëra!

Po shoh ëndrra me çudira.

I kaloj në çast të gjitha,

Dete, po dhe kontinente,

Veç ti larg, e vetme mbete.

Duar zgjat e kurrë s’më preke.

Si t’ia gjej anën kësaj jete!?