Kitaristi i grupit Blink-182, ka pasur një interes të madh për UFO-t


Viki Verma

Ka shumë gjëra që ndodhin brenda fenomenit UAP. Me seancat e fundit të UAP meksikane, e gjithë bota ka mësuar se si qeveritë në mbarë botën po e hetojnë me zell këtë fenomen. Nuk bëhet fjalë vetëm për objekte aliene që fluturojnë me shpejtësi supersonike; fenomeni UAP është i ndërlikuar i lidhur me realitetin tonë. Individë të tillë si Jacques Vallee dhe Michio Kaku propozojnë ekzistencën e dimensioneve të tjera, të njohura gjithashtu si universe paralele, që bashkëjetojnë së bashku me realitetin tonë. Brenda këtyre dimensioneve, është e besueshme që ka qenie ose entitete që jetojnë përkrah nesh, pavarësisht paaftësisë sonë për t’i perceptuar ato.

Është interesante se Tom DeLonge , ish-vokalisti kryesor dhe kitaristi i grupit popullor Blink-182, ka pasur gjithmonë një interes të madh për UFO-t. Ai ka shpenzuar shumë vite duke hulumtuar dhe studiuar këtë temë. Ai madje ka krijuar një kompani, To The Stars Academy of Arts and Science (ose To The Stars) për të hetuar dhe promovuar kërkime mbi UFO-t dhe fenomene të tjera të lidhura me to.

DeLonge madje bëri një vizitë në Romë me ish-zyrtarin e UFO-ve të Pentagonit, Luis Leizondo, ku zbuluan detaje tronditëse rreth sulmit të UFO-ve në Siçili të vitit 2004. “To The Stars” e tij është pas publikimit të tre pamjeve (të kapura në 2004 dhe 2015 nga Marina e SHBA) që u publikuan në 2017 dhe 2018. Ato përshkruajnë UFO dhe përfshijnë regjistrime audio të pilotëve. Këto video fituan shumë vëmendje kur u publikuan.

Dashuria e Tomit për UFO-t filloi që në moshë të re. Si fëmijë, ai ishte i magjepsur nga historitë e takimeve dhe shikimeve me alienët. Ai shpenzoi orë të tëra duke lexuar libra dhe duke parë dokumentarë rreth objekteve fluturuese të paidentifikuara dhe ishte veçanërisht i interesuar për përplasjen e Roswell të vitit 1947. Për më tepër, hulumtimi i tij e çoi atë në përfundimin se UFO-t nuk janë vetëm reale, por se ato kanë origjinë aliene. Ai beson se ka shumë prova për të mbështetur këtë përfundim, duke përfshirë raportet e shikimeve dhe takimeve, si dhe prova fizike si gjurmët e radarëve dhe fotografitë.

Në këtë podcast me Dr. Brian Keating, Tom DeLonge ndau disa njohuri dhe përvoja personale në lidhje me përfshirjen e tij në kërkimin e UFO-ve. Ai u pyet nga prezantuesi i TOE Curt Jaimungal se çfarë ishte ajo që e mbajti atë zgjuar për tre ditë.

DeLonge në fillim heziton të thellohet në këtë temë, por vazhdon të flasë për komunikimin e tij me Jim Semivan (i cili është bashkëthemelues i TTSA) dhe mënyrën e tyre unike të të menduarit. Tom vëren se Semivan dhe të tjerët e kanë mësuar atë se si të analizojë informacionin në mënyrë më kritike dhe të shmangë përfundimet e shpejta. Ata theksojnë rëndësinë e formimit të modeleve dhe analizimit të të dhënave me kalimin e kohës.

Tom më pas prek idenë e mos kapjes së plotë të aksioneve të përfshira në fenomenin UAP. Ai shpjegon se fillimisht, ai u përpoq të pranonte realitetin e tij, pavarësisht se kishte hasur në video dhe libra mbi këtë temë. Ai thekson rëndësinë e verifikimit të autenticitetit të provave të tilla, veçanërisht kur bëhet fjalë për videot me një zinxhir titulli të gjurmuar nga Departamenti i Mbrojtjes (DOD).

“Kjo është arsyeja pse ishte kaq e rëndësishme që ata që nxorëm të kishin zinxhirin e titullit deri në DOD. Pra, ne e dinim se ato ishin të vërteta, nuk ishte thjesht si në YouTube dhe u zbulua. Kështu është, është ideja për të sjellë gjëra që ju i dini, nga vijnë, dhe ju me të vërtetë e çoni atë nga ajo pikë përpara, dhe filloni të merrni të dhëna dhe prova vërtet të mira mbi takimet e njerëzve dhe aksionet që vijnë me këtë. Dhe kur kam folur për këtë, si kërcënim, e dini, këto janë vetëm fjalët e mia, apo jo? Dua të them, nuk do ta dija kurrë se si e trajton qeveria se kjo nuk është zona ime, natyrisht.

Por për mua, në kërkimin tim personal, nëse diçka ka qenë këtu për një periudhë të gjatë kohore, dhe me të vërtetë po shfaqet në dhomat e gjumit të njerëzve, ose përpara një F 18, ose në një mur petroglif, ose në një tekst të lashtë poshtë në arkivat e Vatikanit, ose çfarëdo qoftë ajo, padyshim që po bën diçka. Dhe padyshim që ka një ndikim, dhe mund të jetë vetëm një ndikim në atë se ku përfundojmë si njerëz, ose mund të jetë një ndikim, për të na mbajtur të ndrydhur në një mënyrë të çuditshme deri ku ata mund të përfitojnë nga diçka, kush e di, um , por është këtu për një arsye. Dhe nuk është në të vërtetë të qenit, e dini, përpara për qëllimin e saj. Por ne e dimë se jemi marrë me të për një periudhë të gjatë kohore.”

Tom pastaj kujton një përvojë personale kur pati një takim me disa gjeneralë në Kolorado Springs. Gjatë diskutimit, ata folën për gjëra që njerëzit po përjetonin apo dëshmonin në lidhje me fenomenin UAP. Kjo bisedë e la atë të ndihej i shqetësuar dhe e bëri atë të vinte në dyshim sigurinë e mjedisit të tij, ngjashëm me atë se si mund të ndihej nëna e tij fetare nëse do të ndeshej me diçka që binte në kundërshtim me bindjet e saj. Ai thekson se ndikimi i fenomenit bëhet më i rëndësishëm kur ai perceptohet si i vërtetë dhe jo thjesht një besim.

Ai ndan besimin e tij personal se ndërsa njerëzimi përparon në kuptimin e vetëdijes dhe fenomenit UAP, ai do të bashkojë shkencën e vetëdijes metafizike me shkencën konvencionale. Ai sugjeron se ky bashkim mund të çojë në një bashkëjetesë më harmonike të besimeve të ndryshme fetare, pasi parimet thelbësore të shumë feve fokusohen në lidhjen e individit me një ndërgjegje më të lartë. Tom shpreson që në vend që të shkatërrohen, fetë do të përshtaten dhe do të gjejnë gjuhën e përbashkët në këtë kuptim të ri të realitetit.

“E dini, unë shikoj raportin e taskforcës dhe shikoj se çfarë po ndodh tani. Dhe nëse do të kishte një gjë të tillë, sikur trupat janë të mrekullueshëm Pas çdo gjëje, um, dhe ata janë kaq të avancuar, dhe po ndikojnë disi në njerëzimin dhe mënyrën se si jemi krijuar për të evoluar ose diçka të çmendur. Dua të them, sepse unë na shikoj tani është sikur, së pari ne, u futëm në biologjinë e trupave tanë, dhe më pas u futëm më thellë dhe u futëm në të ngjashme, e dini, ADN-në dhe atë që po bën. Dhe sa herë që zotërojmë pjesë të trupit dhe pjesë të botës, e dini, shohim, prekim dhe ndjejmë, cila është gjëja tjetër?

Epo, unë mendoj se gjëja tjetër do të jetë zbulimi i vetëdijes, dhe pastaj do të shkojmë se si ta manipulojmë vetëdijen? Dhe si ta kapim atë? Dhe si jemi ne ju e dini, kështu që unë jam duke menduar për këtë, këto qenie kanë qenë rreth e rrotull për kaq shumë kohë, ata duhet të jenë brenda, ata duhet të jenë aq shumë përtej si, duke pyetur veten për ADN-në tonë, ose duke pyetur veten për të ngjashme, çfarë bën shpretka jonë, mendoj se do të jetë ndoshta shqetësuese, ndoshta e ndërlikuar, ndoshta shumë gjëra që ne nuk i dimë. Dhe kështu ideja që qeveria të dalë dhe të thotë: “Hej, shiko, çfarë morëm, para se ata ta dinë se çfarë është, nuk ka kuptim për mua.”

Për disa arsye, Tom nuk mund të fliste me guxim për atë që kishte diskutuar me ata gjeneralë që e mbajtën në këmbë për tre ditë. Në të njëjtin kontekst, rasti i ish-kërkuesit të NASA-s Ed Harris mund të hedhë pak dritë mbi atë që Tom po përpiqej të thoshte.

Ed Harris pohoi se studiuesit seriozë mbi këtë temë besojnë se historia e ish-presidentit Jimmy Carter duke qarë pasi u informua për informacionin e klasifikuar të UFO-ve është e vërtetë. Sipas historisë së vërtetuar nga dëshmitarë të shumtë, presidentëve të SHBA-së u jepet vetëm një pasqyrë e shkurtër e temës nga CIA dhe kurioziteti presidencial nuk konsiderohet si një nevojë e mjaftueshme për të ditur

Pasi u godit me gurë në mënyrë të përsëritur, Carter-it iu dha “fjalimi”, i cili thuhet se e la atë thellësisht të qarë dhe dukshëm të shqetësuar për javë të tëra. Atij iu tha se fetë kryesore, përfshirë krishterimin, u krijuan nga jashtëtokësorët për të parandaluar që njerëzit të shkatërronin veten ndërsa bënin eksperimente mbi ne, dhe se ata na krijuan ne. Carter, një njeri thellësisht fetar që kishte parë një UFO me gjashtë persona të tjerë, e kuptoi se lëshimi i një informacioni të tillë mund të shkaktonte trazira të jashtëzakonshme ekonomike dhe sociale.

Richard Dolan gjithashtu e trajtoi këtë incident në librin e tij, “UFO-t dhe Shteti i Sigurisë Kombëtare: Mbulimi i Ekspozuar”. Ai shkroi se Presidentit Carter iu dha një konferencë për UFO-t në Shtëpinë e Bardhë më 14 qershor 1977, për të cilën ai ishte i detyruar të ruante sekretin.

Astronomi Jacques Vallée zhvilloi një hipotezë alternative se UFO-t janë pjesë e një mekanizmi për kontrollin e njerëzimit. Ai është një nga të paktët njerëz që i shtoi besueshmërinë UFologjisë. Kur të tjerët e quajtën UFO-t një mashtrim, Vallée e shpjegoi atë shkencërisht. Gjatë intervistës së tij në 1986, ai tha se UFO-t janë një “objekt fizik që ndërvepron me mjedisin që shkakton efekte te dëshmitarët në psikologji dhe fiziologji dhe lë gjurmë në tokë dhe megjithatë janë të afta të duken të manipulojnë kohën dhe hapësirën. në mënyra që shkojnë përtej asaj që fizika jonë kupton

Dr. Vallée argumentoi se gjatë hetimit të një takimi me UFO, fokusi duhet të jetë tek dëshmitari, se si ai/ajo e interpretoi ngjarjen dhe si ndikoi në jetën e tyre (ai vuri në dukje se shumë njerëz priren të reagojnë emocionalisht ndaj një shikimi UFO-sh si një pamje shpirtërore ose përvojë fetare).