Poezi…Sami Arifi


Shkruan: Sami ARIFI

Futë tmerr e bën zi,
popujve tjerë ju sjellë robēri…
Është vëlla me hegjemoninë ruse,
Serbia ka qenë dhe është pushtuese…

Si Rusinë që tani e ndëshkon Bota,
ashtu Serbinë ta sanksionojë Evropa…
Veç shqiptarët kur t’i bëni fuqi,
n’Ballkan kurrë më s’do t’ketë zi…

Demokraci Amerika n’Ballkan për t’pru,
klyshtë e rusit mos me’i ledhatu…
Serbët klyshë t‘rusit mbetën përherë,
mëkot harxhoni për ata t’mjer…
Po su veprua kështu për te dya,
n’errësirë do’t mbetet e tërë njerëzia…