“Koha e dhimbjeve”-Eqerem Canaj


Mjeku ngul hekurin ne mish,

nxjerr andej dhembin me vrime,

mendimi, flutur pyeve te lirishtes,

kur plumbat dikur qellonin lirine”

qesh mjeku dhembin me vrime,

qaje une kohen e dhimbjeve…

Ne vendlindjen time te eger,

Koha e Qepes, prane nje lumi,

gjetesh ne dhe’ kafken e vjeter,

kafke ndryshkur me vrima plumbi.

E lodha ca, hoqa edhe dherat,

e vervita pastaj ne dallge e vale,

ndryshku ia skuqi lumit shtratin,

sec ndodhi mandej, s’ mesova fjale:

mbeti shkruar ne memorien time,

kafka e ndryshkur me gjithe vrima.

Tash, ne gryjederdhjen e lumit,

koka ime, duket paska mberritur,

parreshtur, bresheria e plumbave,

me jeten perfytur, goditur, drobitur:

qesh mjeku dhembin me vrime,

qaje une kohen e dhimbjeve.

gusht, 2023.