Koha-Jashar H Selmanaj


1.

Qalon e nuk mërrë tatëpjetën

Shtigjevë të mbyllura më ferra

Ah, në horizont ëndrrat tretën

Fjalen e gdhëndur nuk e tjerra.

2.

Ne i pytëm deshirat të frenuar

Ah, në kopshtin më lule të arat

Tund stuhi dhe era e shfrenuar

Sikur në errësirë zhduken garat.

3.

Mbjella lule në vend të urrejtjes

Koha e pa kohë sytë i zgurdullon

Ne ecim në errësirë drejtë tretjes

Një zë i mekur thrret e tingellon.

4.

Ah, zëri ynë jehonë nëpër botë

I shtrydhi kujtimet ditën në diell

S’heshtim levizja s’ është e kotë

Kaltersin e vrejmë lartë në qiell.