Koha për pak buzëqeshje!…Ndue Z. Ruçi


.1.

Dëshira e vogelushës.

Luan, veç me një këlysh…

– Ësht’ i bukur, Rroki, babe!…

Dhe një dit’ e pyet nje gjysh:

Nëse mami, bën një bebe;

Një vëlla, apo një motër,

Ç’far’ do kishe më dëshirë?…

– S’dua gjë!… As, s’dua lodër!..

Po, një qen, të bëj më mirë!…

.2.

Ndihma e vogelushës për një person të verbër…

Kjo me vrap, shkon në dyqan…

– Dua nje për një komshi!…

I tha shitsja: – Prit pak xhan!…

Sipas radhës… fol tani!…

Një të bardhë a një të zezë,

Si e doje bukën, zemër?…

– S’ka problem, – Tha kjo, serbeze…

– Se, ky xhaxhi, është I verbër!…

* * *