Koha që vërtetë kam ndjerë


Elisabeta Gockaj

Larg prej syrit …zemra dhemb !

Moj e bukura Shqiperi

Mall per malet dhe lumejte

Fushat ..kodrat me ulli .

Mall per pragun ku u rrita

Ku kalova femijrine

Per te zhurmeshmet rrugica

Per cikrikun ne avlli.

Te degjoje blegerimen

Sapo dita syte lane

Barit mbi vesen e fresket

Te nxehtit qerpike te gjate .

Pa ….kur vinte dite e djel

Shtepia na mbushej plot

Dajua ,Tezja ,Halla ,Xhaja

Mblidheshim gezonim tok.

Ne mehall ishim gjithe miq !

S’kishte tangerllik te rende

Kur shtepia s’kishte krip

Komshin kishim babe e nene !

Zemren hapur ….dimer vere

S’njihnim ç’ishte xhelozi

Koha qe vertete kam ndjere

Nje per te gjithe te gjithe per nji .

About Post Author