“Kohë çudirash”:Eqerem Canaj


“Kohe Cudirash”

Poezi

E zhveshi dimri

pallton lekure bishe,

qafen diku larg theu,

diku prapa malit me pisha :

dhe zbriti pranvera pror,

me tufs lulesh ne dore.

Zbriti dhe kryepari ne Hore,

rrethuar, ushtare e polici,

buzecelur, pranvera me kurore,

uron Parin per dinastine :

pa zgjodhi ai nje dite pranvere,

te qetonte nervat per te tjera beteja.

Eh, koha, ajo qe ben cudira,

nje dite moti zbertheka brinjet,

shqyen gufarin e nxjerrka zemren,

ne daurine ku po lodronin yjet :

kenga behet vaje.

vajtimi behet kenge.

Kur dimri i eger

zhveshi pallton lekure bishe,

qafen duku larg theu,

diku prapa malit me pisha.

About Post Author