Kohë rigoroze-Shpresa Gashi Zurnaci


Na mësuan që të duam

Na mësuan të respektojmë

Na mësuan të mos bëjmë krime

E të tjeŕët mos t’i lëndojmë

Na mësuan të mos përleshemi

T’kacafytemi dhëmbë me dhëmbë

S’jemi bisha të egërsuara

Të sulmojmë vend e pa vend

Ligësinë mos ta shfaqim

Duhet veten që ta mbajmë

Se kohë e ashpër e trishtuar

Sot as ligji nuk sundon

Sot verbojnë korba të zi

As nuk sheh as s’don me ndi

Shfaqet dhuna në shtëpi

Dhunohen gra e fëmijë

Për askend nuk ka drejtësi

Kohë rigoroze për të gjithë

Çka na mësuan i harruam

Bëjmë në vete çfarë të duam

Ju duket vetja terezi

Punon për interesat e tij

Shpresa Gashi Zurnaci

Mund të jetë një imazh i 1 person dhe shami koke