Komiteti i Senatit Amerikan do të mbajë seancë të hapur për UFO-t këtë javë


Kreu i AARO-së Dr Sean Kirkpatrick do të flasë në këtë ngjarje.

Seanca dëgjimore thuhet se do të fokusohet në adresimin e shqetësimeve mbi numrin në rritje të raporteve të UFO-ve (ose UAP).Objektet Fluturuese të Paidentifikuara (ose, siç njihen këto ditë, Fenomenet Ajrore të Paidentifikuara) janë shfaqur në lajme gjithnjë e më shumë gjatë viteve të fundit, nga rrjedhjet e dokumenteve të bombave deri te pamjet aktuale të UAP-ve të regjistruara nga pilotët e marinës amerikane – fenomeni ka arriti nivelin e etheve.

Kjo është arsyeja pse, të mërkurën e kësaj jave, Komiteti i Senatit të Shteteve të Bashkuara për Shërbimet e Armatosura po zhvillon një seancë të hapur mbi këtë temë në një përpjekje për të adresuar shqetësimet në rritje për numrin e madh të rasteve që janë shfaqur vitet e fundit.

Do të bëhen gjithashtu përpjekje për të nxitur rritjen e transparencës në këtë temë dhe për të marrë fonde shtesë kushtuar hetimit të fenomenit.

Dr Sean Kirkpatrick, i cili drejton Zyrën e Zgjidhjes së Anomalive në Gjithë Domenet (AARO), do të jetë një nga figurat më të spikatura që do të flasë në seancë.

Kryetarja e departamentit, senatorja demokrate Kirsten Gillibrand, kishte kritikuar më parë Departamentin e Mbrojtjes për mosdhënien e fondeve të premtuara për dy vjet me radhë.

“Mungesa e financimit të plotë për AARO është një shqetësim i rëndësishëm,” i tha ajo Roswell Daily Record .

“Ne duhet të sigurojmë që qeveria jonë po e merr seriozisht çështjen e UAP dhe po dedikon burimet e nevojshme për të përmirësuar aftësitë tona të të kuptuarit dhe reagimit.”