Kongresmenja amerikane pretendon se ka parë prova të teknologjisë së UFO-ve që nuk janë bërë nga njerëzit


Gjatë seancave dëgjimore të UAP të korrikut 2023 , kongresmenja amerikane Anna Paulina Luna ishte figura qendrore në sjelljen e dëshmisë historike të tre sinjalizuesve. Ajo po përpiqet fort për të nxjerrë të vërtetën në publik dhe thotë se nuk do të ndalet derisa të arrijnë në fund të misterit të UFO-ve dhe do të marrë masa drastike, duke përfshirë tërheqjen e mundshme të fondeve për pagat e drejtuesve të Pentagonit.

Rep. Luna, e cila është gjithashtu anëtare e Komitetit të Mbikëqyrjes së Dhomës së Përfaqësuesve, tha se ajo u interesua për UFO-t kur shërbente në Forcat Ajrore të SHBA. Ajo zbuloi se po kërkon nga Departamenti i Mbrojtjes dhe agjencitë e inteligjencës për raportet e klasifikuara që Grusch bëri, duke përfshirë provat e tij të supozuara.

David Grusch dëshmoi se qeveria amerikane ka fshehur një program afatgjatë që merr dhe bën inxhinieri të kundër te UFO-ve/UAP-ve. Ai beson me vendosmëri se qeveria e SHBA posedonte UAP bazuar në intervistat me mbi 40 dëshmitarë që përfshinin katër vjet dhe pretendonte se kishte njohuri të sakta për vendndodhjet e UAP. Ai thuhet se ndau këtë informacion me Inspektorin e Përgjithshëm dhe komitetet e inteligjencës.

Grusch zbuloi në seancat dëgjimore se ai personalisht intervistoi individë me njohuri të drejtpërdrejta të mjeteve me origjinë jo njerëzore dhe ai ka njohuri për inteligjencën jo-njerëzore, por jo për bashkëpunimin me qeveritë e huaja kundërshtare. Ai nuk mund të diskutonte hapur per “anijen kozmike të paprekur dhe trupat apo speciet e huaja”, por ofroi t’i trajtonte këto çështje në një seancë të mbyllur.

Gjatë seancës dëgjimore, Luna pyet Grusch për zgjedhjen e tij të terminologjisë, duke përdorur “origjinën jo njerëzore” në vend të “jashtëtokësore”. Përfshirja e saj me çështjen e UAP filloi kur ajo u afrua nga Përfaqësuesi Matt Gaetz dhe ajo shprehu shqetësimin pas shqyrtimit të provave nga një takim me UAP në brigjet e Floridës.

Luna dhe përfaqësuesi Tim Burchett organizuan një seancë dëgjimore që synonte rritjen e transparencës për këtë çështje. Ajo bën thirrje për publikimin e dokumenteve të klasifikuara në lidhje me UAP-të dhe kundërshton idenë për të hedhur poshtë këtë çështje.

Luna është e shqetësuar për stigmën që i pengon anëtarët e shërbimit të raportojnë pamjet e UAP nga frika për karrierën e tyre. Ajo e pyeti Grusch nëse ai kishte pasur ndonjëherë frikë për jetën e tij për shkak të adresimit të këtyre çështjeve, për të cilën ai u përgjigj pozitivisht. Luna theksoi rëndësinë e gatishmërisë së Grusch për të dalë përpara, pavarësisht frikës nga hakmarrja.

Luna thekson natyrën dypartiake të hetimit, duke përfshirë anëtarë të ndryshëm të Dhomës së Përfaqësuesve nga shtete dhe përkatësi të ndryshme. Ajo, Gaetz, Moskowitz dhe Burchett madje i dërguan një letër Kryetarit të Dhomës, Kevin McCarthy, duke kërkuar krijimin e një komiteti të zgjedhur për të hetuar UAP-të. 

Në një intervistë për FOX 13 , Rep. Luna tha: “Duket, dhe për atë që po them, bazuar në gurët, se ata po fshehin diçka. Nëse këto janë programe që po krijohen pa mbikëqyrje të Kongresit dhe janë përgjegjëse për humbjen e miliarda dollarëve, kjo mund të shkojë drejt gjërave të tjera. Unë mendoj se kjo është diçka që është absolutisht me vend.”

Gjatë seancave dëgjimore, u paraqitën pretendime të jashtëzakonshme, duke përfshirë rikuperimin e “biologjisë jo-njerëzore” nga një mjet fluturues i rrëzuar. Edhe pse vetë Rep. Luna nuk ka qenë dëshmitare e një UAP, ajo përmendi se kishte vëzhguar prova që dukeshin të kujtonin fantashkencën.

Duke u mbështetur nga përvoja e saj, ajo shpjegoi: “Bazuar në provat që kam parë personalisht, teknologjia që ekziston është diçka që nuk mendoj se asnjë qeveri e ka aktualisht.” Ajo kujtoi se kishte hasur në një fotografi dhe duke biseduar me pilotët për një objekt që ajo beson se është përtej aftësive të Departamentit të Mbrojtjes.

Rep. Luna po punon në mënyrë aktive për të deklasifikuar fotografinë dhe për të nxjerrë më shumë informacion në dritë. Ajo theksoi rëndësinë e dyfishtë të kësaj çështjeje, duke e karakterizuar atë si një shqetësim të rëndësishëm të sigurisë kombëtare dhe një çështje transparence brenda qeverisë.

Luna e sheh këtë situatë shqetësuese, veçanërisht pasi Grusch ndau informacione që sugjeronin kërcënime për jetën e tij, dëme të shkaktuara ndaj individëve dhe teknologji të avancuar që nuk dihet publikisht. Pavarësisht se Luna dhe përfaqësuesi Tim Burchett kishin leje “Need To Know”, atyre nuk iu dha akses në këtë informacion, gjë që e shtyn Lunën të shprehë nevojën urgjente për të zbuluar të vërtetën.

Luna zbuloi se interesi i saj për UFO-t fillimisht u zgjua ndërsa shërbente si menaxhere e aeroportit të Forcave Ajrore në Bazën Kombëtare të Gardës Ajrore Portland, Oregon, në vitin 2018, përpara se të bëhej politikane.

“Gjatë ndërrimeve të një dite, kishte pasur një përgjigje nga disa nga pilotët për diçka që kishte shkelur hapësirën tonë ajrore…Kur u kthyen, i pyeta se çfarë ndodhi. Ata thanë ‘ne nuk mund të flasim vërtet për këtë.’ Më vonë, njëri nga pilotët më tërhoqi mënjanë dhe menduam se mund të ishte një UFO ose UAP. Ky ishte një person mjaft i besueshëm, padyshim e dija se ata ishin të shëndoshë, me mendje të shëndoshë, “tha ajo.

Shumë më tepër informacione fshihen, siç konfirmon sinjalizuesi Ryan Graves në edicionin e tij të fundit të Newsweek . Ai shkruan “Ajo që u thashë atyre ishte maja e ajsbergut”. Graves, i cili është themeluesi i “Americans for Safe Aerospace”, organizatës jofitimprurëse UAP me rritje më të shpejtë në botë, shkruan se gjatë qëndrimit të tij si pilot detar, ai dhe ekipi i tij hasnin rregullisht avionë në brigjet e Virginia Beach që “kishte nuk ka shtytje të dukshme… por mund të mbetet i palëvizshëm në erërat e stuhive të kategorisë 4, të përshpejtohet deri në supersonikë dhe të veprojë gjatë gjithë ditës, duke u zgjatur më shumë se avionët tanë luftarakë.”

Graves thekson mungesën e një procesi raportimi të drejtpërdrejtë brenda Administratës Federale të Aviacionit (FAA) për pilotët komercialë për të raportuar këto fenomene, duke çuar në stigmë, frikë nga hakmarrja dhe një hezitim për të dalë përpara. Graves pyet pse qeveria nuk po i merr më seriozisht këto raporte, veçanërisht kur pilotët me përvojë janë dëshmitarë të dukurive rutinë dhe të pashpjegueshme. Ai bën thirrje për rritje të vëmendjes dhe ndërgjegjësimit për çështjen e UAP për të garantuar sigurinë e fluturimeve dhe sigurinë kombëtare.

Hill do të presë një ngjarje më 17 gusht 2023, me diskutime midis ligjvënësve, ekspertëve dhe zyrtarëve të administratës për të analizuar rreziqet e mundshme të sigurisë kombëtare në lidhje me UAP-të. Folësit përfshijnë Rep. Tim Burchett, Greg Eghigian i Universitetit Shtetëror të Pensilvanisë dhe Rep. Anna Paulina Luna, me ngjarjen që moderohet nga Mychael Schnell, një reporter i Kongresit nga The Hill.