“Konspiracion”!-Tomi Buzi


KONSPIRACION ” !

Kishte kohë që kjo e gjora mëndja ime,

Donte t ju fliste për ca ‘ konspiracone’..

Kam pasur dhe unë ca të shkreta fiksime,

Për një problem të ‘vockël’, përtej .. ‘akullnajore’..!

S’mi mësoj historia e mbushur me gënjeshtra

As bio-kimia e matematika me gjysëm të vërteta

I zbulova, i lexova diku tjetër.., mësime autodidakte..

Shpërndarë ‘ skutave konspirative ‘ si trakte !

Mos më besoni po deshët, por një ditë do ë shikoni..

se Antarktida është një murë i madhë akulli ,

Përtej ka tokë, oqeane, dete, fusha, male të lartë ,

Kontinente të reja, që lulëzojnë përditë :

thot ” orakulli ” !..

S’do më besoni, e di, do më quani : ‘Pak i çmëndur’..!

Por ju themë që të vini pak trurin në këto punë ,vetë,

ky ”film” i gjatë marramëndës, e mbaroi

‘mision i pamundur’..

që ” tufa ” jonë të mos dijë kurrë asgjë, të vërtetë !

As për tokën e sheshtë, as për hënat që bëjnë dritë ,

Deri këtu jo, e dinë vetëm ” ata ”..dhe perënditë !..

Por ja që vjenë një ditë dhe ‘del’ kjo e vërtetë..

të mësojmë se përtej akullit, ka një tjetër botë, ka jetë !

‘Konspiracion’ ?!.. Se dimë se ç’ka përtej ‘murit’ të akullt..

Kontinente të gjelbëruara, ‘thonë’.., fusha e male plotë,

Lumenj pa fundë, zogjë që këndojnë në paqe me orakujt

Ndoshta dhe njerëz që qeshin e qajnë si ne, me lot !

Ndoshta që andej u ‘nis’ varka e Nojes me njerëz e kafsh..

E përcjell përtej portës në murin e lartë të akujve, thëllimit,

Po Eva dhe Adami si u ‘gjendën’ në botën këtej ‘jashtë’ ..

Mbështjell me trillet e historisë së ‘ mashtrimit’..?!

E pështirë historia që po përmbyset në planetin tokë,

Pas Noes gjithëshka e vërtetë është mbuluar

Asgjë pa lejen e përtej akullit s’mundë të shkruhet dotë..

Asnjë Ajnshtajnë tjetër s’mund të ‘liçensohet’ : lejuar !

Çfar donte thoshte Euklidi me ” postulatin pestë ”

‘Nëpër dy pika kalonë vetëm një drejtëz, dhe vetëm një..

Po misteret e formulave gjeometrike të Pitagorës ?..

Që ende sotë ‘flenë’ me shumicë, pa bërë fare zë ?!..

E kështu vjen edhe Njutoni i ligjeve të fizikës..

Mes dritë-hijesh të mëdha të ‘shkencës’ së shkruar..

Fundosur në mjegullnajën e ‘pa-kuptimtë’ të frikës,

Midis së njohurës dhe mashtrimit të pa- argumentuar !

E të tjerë, e të tjerë me radhë u radhitën si ‘shkencëtarë’..

Që zbuluan të ” vërteta ” të frikëshme për njeriun e gjorë,

Sotë miopët shohin, e injorantët vishen me ‘ar’..

Të mbrojnë ‘ligjet’ e shkruara në akull e dëborë..!

Përtej, largë prej murit të akullit plotë mistere..

Shfaqen aureola nën shkëlqime blu të praruara

Konspiracionistët flasin për ‘derivate’ a ” perde ”..

Të ‘delirit madhështorë’ të teknologjive të zhvilluara !..

Nëse përtej perdes së akullt fshihet një tjetër botë..

Në këtë planet të sheshtë, me emrin Tokë, i ‘koduar

Po aludoj dhe unë me mëndjen time të vogël .. :

Se asnjëherë e vërteta s’mundë të vdesë, pa u treguar !

S’mi mësoj historia e fizika mbushur me gënjeshtra

As bio-kimia e matematika me gjysëm të vërteta ,

Koncepti ‘konspirativ’ brënda neshë ka ca ‘antena’ ..

Që lëshojnë ‘sinjale’ përtej shkencës, kur i ngacmon jeta !

Ndoshta ishte ”konspiracion” fjalësh, ‘pa’ argumenta..

Mësime auto-didakte nga të ‘panjohurat’ e pathëna..

Mos i merni ‘ seriozishtë ‘ këto ‘leksione’ të mbetura ..

Në memorjen time, si flesh aureolash , ‘venitur’ nga dielli e hëna !..

Tomi Buzi