Konsullata e Përgjithshme e Italisë në Vlorë – Instituti Italian i Kulturës në Tiranë-Prezantim i romanit “Nesër e përgjithmonë” nga Ermal Meta  ne Teatrin  Bylis, Fier


Konsullata e Përgjithshme e Italisë në Vlorë në bashkëpunim me Instituti Italian i Kulturës në Tiranë

Prezantim i romanit “Nesër e përgjithmonë” nga Ermal Meta  ne Teatrin  Bylis, Fier

 Prezantim i romanit “Nesër e përgjithmonë” – 27 ottobre/tetor, ore 18:00 Teatro Bylis, Fier

XXII Settimana della lingua italiana nel mondo – L’italiano e i giovani

 Il Consolato Generale d’Italia in Valona in collaborazione con l’ Istituto Italiano di Cultura a Tirana

è lieto di presentare l’edizione albanese del primo romanzo di Ermal Meta.

Il romanzo sarà presentato in una conversazione con l’autore.

 Domani e per sempre di Ermal Meta ed. La nave di Teseo, 2022

Traduzione in albanese di Agim Doksani – Edizioni Dudaj

 Java e XXII e gjuhës italiane në botë – Italishtja dhe të rinjtë

Konsullata e Përgjithshme e Italisë në Vlorë në bashkëpunim me Instituti Italian i Kulturës në Tiranë

ka kënaqësinë të prezantojë botimin në shqip të romanit të parë të Ermal Metës.

Romani do të prezantohet në një bashkëbisedim me autorin.

Nesër e përgjithmonë nga Ermal Meta ed. La nave di Teseo, 2022

Përkthyer në shqip nga Agim Doksani – Botimet Dudaj

27 ottobre 2022 ore 18:00

FIER – Teatro Bylis

Il romanzo di esordio di uno dei più grandi e apprezzati cantautori di oggi. Una galleria di personaggi indimenticabili, su tutti la storia straordinaria indimenticabile di un ragazzo, Kajan, nel cuore dei conflitti del Novecento che drammaticamente somiglia a quanto stiamo vedendo e vivendo anche oggi.

/Romani debutues i një prej kantautorëve më të mëdhenj dhe më të njohur të ditëve të sotme. Një galeri personazhesh të paharrueshëm, mbi të gjitha historia mbresëlënëse e jashtëzakonshme e një djali, Kajanit, në zemër të konflikteve të viteve Nëntëqind, e cila ngjan në mënyrë dramatike me atë çfarë po shohim dhe përjetojmë edhe sot.