Kosovë-Zymer H.Haliti


KOSOVË

(Malli i mërgimtarëve)

Do vijmë kur pranvera do të lulëzojë

e lulet do të kenë çelur livadheve

e dielli ëmbël atdheun do ndriçojë

ne do shëtisim fushave e maleve.

Kosovë malli për ty na ka marrë

të shohim të ndërtuar e plot begati

të ndihemi në vatrën tonë shqiptarë

e të kënaqemi me familje e fëmijë.

Kosova jonë e bukur dhe e shtrenjtë

ti gjithmonë ishe foleja e zogjve tu

dhe ashtu mbetesh për ne e shenjtë

sepse s’na pëlqen vendi ku jemi këtu.