Krahu i dallandyshes-Ndue Z. Ruçi


Krahu i dallandyshes

(Në Radio Tirana)

miat poezi,

Redaktonte poeti.

Dhe unë përpara tij prisja,

Plot ankth dhe pa fjalë.

I zhytur ndër vargje,

Nonjëherë, ai thërriste si fëmijë:

– Ah, bukur, bukur!…

Dhe ndonjëherë, I menduar

Murmuriste diçka ngadalë.

I perëndimit diell,

Përflakej në dritare.

Atë pasdite maji,

Në redaksinë e Radio Tiranës.

Nën strehët e saj,

Plot fole dallandyshesh.

Cicërimat e tyre,

Spërkasnin horizontin përreth

Dhe nga krahët në fluturim,

Dridhej lehtë ajri I buzëmbrëmjes.

Por ja!…

Nga dritarja e hapur pak,

E vogla dallandyshe,

Befas, në xham me vrull u përplas!…

– Oh, u vra!…

Thirri poeti,

Tek ndiqte plot ankth,

Fatin e zogut të vogël,

Që mbi dritare u rrëzua një çast.

– Oh, sa u vra!…

Poeti rënkoi…

Dhe fletët me poezi,

Shkujdesur i ranë mbi tavolinë.

Por e vogla dallandyshe,

Pas një çasti hutimi,

Me pak mundim,

Dhe me njërin krah të varur pak,

U ngrit sërish në fluturim.

Dhe unë sërish,

Për të miat poezi nis e flas:

– Ta heq a ta lë?

Atë të motrës…

Atë të gjyshes?…

Por poeti..

Poeti hesht!…

S’dëgjon asgjë!…

Ka rënë në ekstazë…

Sytë e tij,

Shprehin të madh merak.

Për krahun e thyer, të dallandyshes.

* * *

(Ndue Z. Ruçi.)

.. .. ..