Krateri i fjalës-Halit Haliti


KRATERI I FJALËS

Nën përvëlimin e diellit,shpirti i zhuritur

Një fjalë të ëmbël doja ta dëgjoja

T’i flas mendjes dhimbje e fashitur

Fjala ime të mos jetë shkas

Zemrë t’ja lëndoja.

Rastësisht në një libër të zhubrosur

Si një llampë vajguri me flakë të mekura

Të radhitura në vargje ca fjalë si dikurë

Në hambar të shpirtit vendin ua bëra.

I ndjekur nga fjalët dhe klithmat

Por si nata në bronz mbuluar

Krater i fjalës, i keq si zanat

Fjala e rëndë në shpirtin e trazuar.

Herë diell e herë mjegull

Më është bërë makth kjo fjalë

Herë shi e herë stuhi

Për tu rikthy e shkëlqyer si kristal..!