Krenaria e kombit-Zymer H.Haliti


U lind në një familje krutane

dhe shtoi gëzimin n’familje

e lindi një nënë malësore

mbrojtësin e tokës Arbërore.

Ky ishte Skenderbeu trim

qė perandorisë turke

i solli frikë dhe trishtim.

Në luftëra e në shumë beteja

shpata e tij e shpejtë si rrufeja

priste koka krahu i Skenderbeut

duke mbrojtur nderin e atdheut.

Ai mbeti simbol i trimërisë

lule e çelur në çdo pranverë

legjendë e rrallë e Shqipërisë.

Zymer H.Haliti