Krenaria Shqiptare- Nexhat Nallbati


Emri tënd Luiza Gega,u përhap anembanë,

Ndaj për ty moj vajzë,thashë të shkruaj dy fjalë,

Ti na bëre të gjithëve, të ndjehemi krenarë.

O shqiptarja trime, o Luiza Gega,

Sa shumë më emocioneve, më bëre të qaja,

Nuk e mbajta dot veten, kur ti dole e para,

Të lumtë moj Luiza,me forcën e shpirtit thira.

Trupin tënd mbështolle.me flamurin Kuq e zi,

Lotët që më dolën , ishin lotë gëzimi,

Nuk i komandova dot ,ato dolën nga shpirti,

Fitorja jote moj vajzë,Shqipërinë lart e ngriti.

U lumturove vetë, nderove gjithë Shqipërinë,

Për rininë Shqiptare,je shëmbulli më i mirë,

Ti nuk ke shumë fjalë, për ty flet puna jote,

Ndaj në garat e tua ,siguron vetëm fitore.

Medalja jote e ARTË, plotësisht e merituar,

Nga çdo shqiptar, ti sot je e nderuar,

Sikur tek ne,të kishte ca LUIZA të tjera,

Krejt ndryshe do të ishte e gjithë Shqipëria,

E vlerësueshme është medalja jote e ARTË,

Por për guximtarët si ty,duhet trajtim i veçantë.

Me punë dhe vullnetin tënd,ke arritur gjithçka,

Si SHQIPONJË mali,ke çarë vetëm përpara,

Për ty moj vajzë e mbarë, nuk paska pengesa,

Ti ato i sfidon ,sepse fort të rreh zemra.

Fitimtarët si ty, të thjeshtë janë gjithmonë,

Për ty sot LUIZA, flet mirë një tërë EUROPË.

22 Gusht 2022.