Kreu i NUFORC vlerëson se ai ka regjistruar deri në 180,000 raporte UFO


Peter Davenport ka qenë shumë i zënë gjatë tre dekadave të fundit. 

Peter Davenport, ka drejtuar Qendrën Kombëtare të Raportimit të UFO-ve në Harrington për më shumë se 28 vjet.Për ata që kanë ndjekur fenomenin e UFO-ve për dekada, ka të ngjarë të njiheni me NUFORC – një organizatë jofitimprurëse që ka shpenzuar gjysmë shekulli duke mbledhur dhe regjistruar detaje të pamjeve të UFO-ve nga e gjithë Shtetet e Bashkuara dhe më gjerë.

E themeluar në vitin 1974 nga i ndjeri Robert J. Gribble, qendra aktualisht drejtohet nga 74-vjeçari Peter Davenport i cili tani ka qenë në këtë punë për 28 vjet pasi mori detyrën nga Gribble në vitin 1994.

Në një artikull të botuar së fundi nga Seattle Times , reporteri Erik Lacitis foli me Davenport për përpjekjet e tij të vazhdueshme për të kataloguar sa më shumë pamje të UFO-ve që të jetë e mundur.

“Kjo është ndoshta pyetja më e rëndësishme shkencore me të cilën është përballur ndonjëherë njerëzimi,” tha ai. “A jemi ne vetëm në këtë galaktikë, apo jo? Për mendimin tim, ne nuk jemi vetëm.”

“Ne vizitohemi në një bazë rutinë nga këto gjëra që ne i quajmë UFO.”

Në total, Davenport vlerëson se ai ka regjistruar një numër të pabesueshëm 180,000 raporte UFO.

cMegjithatë, filtrimi i pamjeve të vërteta mund të jetë një sfidë.

“Në një ditë të zakonshme, nga 10% deri në 80% e thirrjeve të bëra në linjën tonë telefonike janë telefonata me maniak”, tha ai.

Interesimi i vetë Davenport për fenomenet filloi në vitin 1954 kur ai personalisht dëshmoi një UFO gjatë një udhëtimi në një kinema me familjen e tij.

“Ishte aq i ndritshëm sa dukej si dielli, në formë si një nga ato topat anglezë të regbit”, tha ai. “Ai u ngrit drejt lart dhe ra pas ekranit të filmit. Më pas u largua në qiellin verior.”

Përvoja ngjalli një interes të përjetshëm për fenomenin që vazhdon deri në ditët e sotme.

Siç qëndrojnë gjërat, nuk duket se ai ka ndonjë interes të lërë së shpejti.

About Post Author