Kreu i Programit të UFO-ve në Kanada: Garat e lashta nga vende të tjera të kolonizuara kanë mbritur shumë herë në Tokë


Gjithçka kishte nisur disa vite përpara se të fillonte “Gara e Hapësirës” midis dy vendeve rivale: SHBA-së dhe sovjetikëve. Bota ishte e habitur nga pamjet e përditshme të UFO-ve dhe historitë e kontaktit me alienët shpërthyen gazetat. Ishte epoka e dy llojeve të njerëzve: e para ishin grupe njerëzish me mendje të njëjtë, për shembull, inxhinierë, shkencëtarë dhe shpikës që hodhën poshtë çdo kontakt me alienët dhe historitë e disqeve fluturuese, ndërsa të dytit ishin kontaktuesit që gjithashtu pretendohet se ka qenë në UFO-t. Këto grupe nuk u rreshtuan kurrë me njëri-tjetrin, por Wilbert Brockhouse Smith (1910-1962), një inxhinier kanadez ishte linja e vetme e lidhjes midis këtyre dy grupeve.

Z. Smith punoi si inxhinier i lartë radiofonik për Departamentin e Transportit të qeverisë kanadeze në fund të viteve 1940 dhe 50. Ai ishte arsyeja e komunikimit radio midis Kanadasë dhe Shteteve të Bashkuara në atë kohë. Shumë pak njerëz e dinë se zoti Smith e bindi qeverinë kanadeze të krijojë një program për monitorimin e UFO-ve që zbulon përfundimisht fenomenin e çuditshëm ajror, i cili, sipas tij, nuk ishte tokësor. Ndërsa pyeti amerikanët për ekzistencën e UFO-ve, ai mori një përgjigje prej tyre se qeveria amerikane e kishte vënë këtë temë në shqetësimin e tyre më të lartë dhe ishte edhe më tepër sekret se bomba atomike.

“ Një nga gjërat më të rëndësishme që duhej të kuptoja ishte se ne nuk jemi vetëm. Raca njerëzore në formën e njeriut shtrihet në të gjithë universin dhe është tepër e lashtë. Gjithashtu, shfaqja e tij në formë fizike nuk është veçse një nga manifestimet e shumta të tij përgjatë rrugës së përparimit. Ky planet është kolonizuar shumë herë nga njerëz nga vende të tjera dhe raca jonë e tanishme njerëzore është vëllezër gjaku të këtyre njerëzve. A është çudi që ata janë të interesuar për ne ”, tha Wilbert Smith.

Wilbert Smith
Wilbert Brockhouse Smith (1910-1962)

Përveç kësaj, sipas studiuesit Grant Cameron, zoti Smith luajti një rol të madh në krijimin e Radio Otavës që përdorej nga spiunët kanadezë dhe gjithashtu për gjurmimin e komunikimeve sekrete sovjetike.

Në vitin 1950, programi kanadez i studimit për UFO Project Magnet u krijua nga Transport Canada nën mbikëqyrjen e z. Smith. Qeveria e financoi projektin për katër vjet, por ai mori fonde informale më pas. Në vitin 1952, ai ngriti një observator në Shirley’s Bay për të studiuar gjetjet e pamjeve të UFO-ve nën Projektin Magnet. Ai kishte një interes personal për gjeo-magnetizmin, gjë që e bëri të arrinte në përfundimin se UFO-t ishin me origjinë jashtëtokësore, të shtyrë nga forcat magnetike dhe në fakt nga universet paralele.

Z. Smith tha: “Mendoj se njerëzit nga gjetkë zgjedhin të gjitha llojet e metodave për të kontaktuar me ne, dhe teknologjia dhe kuptimi i tyre duke qenë shumë më i mirë se i yni, ata mund të përdorin metoda që ne i konsiderojmë mjaft të pakuptueshme.”

Interesante, ai besonte se UFO-t kontrolloheshin përmes fuqive fizike dhe deklarata të tilla e turpëronin Departamentin e Transportit. Në vitin 1952, kur vala e madhe e UFO-ve goditi median, z. Smith pretendoi se Forcat Ajrore të Shteteve të Bashkuara rrëzuan një UFO pranë Uashingtonit, DC, e gjetën copën e saj dhe e lanë ta huazonte. Kur u pyet nëse ia kishte kthyer artikullin USAF-it, ai u përgjigj se i kishte shkuar një grupi shumë më sekret (nuk ishte as FBI dhe as CIA), identitetin e të cilit ai nuk mund ta zbulonte.

Projekti UFO Magnet

Çuditërisht, zoti Smith ishte gjithashtu një besimtar i patundur te alienët. Në vitin 1961, ai mbajti një fjalim në Klubin e UFO-ve të Zonës së Vankuverit, ku pretendoi se kishte qenë në kontakt me alienët, duke iu referuar atyre si “djemtë lart”. Për më tepër, ai tha se alienët i kishin shpjeguar se shpejtësia e dritës nuk është konstante, dhe koha funksionon ndryshe në univers, jo tik-tak kronologjik që njerëzit mund të imagjinojnë në Tokë, por një “funksion fushor” që ndryshoi në të gjithë universin. dhe të cilat mund të ndryshohen.

Anijet e tyre, siç u tha atij, u mbështetën në fushën gravitacionale të Tokës. Fushat që rrethonin anijet e tyre, shtoi ai, krijuan zona që reduktonin zonat që dobësonin fuqinë e objekteve që vinin në kontakt me to, duke shkaktuar shkatërrimin e anijeve ushtarake tokësore që fluturonin shumë afër tyre. Kjo shpjegoi, midis fenomeneve të tjera, përplasjen e një avioni ushtarak në maj 1956 në manastirin e Villa St.

Kur ndodhën shpërthimet bërthamore, shtoi ai, u formuan vorbulla të ngjashme të paqëndrueshme. Miku i tij i paidentifikuar, i cili gjithashtu kishte qenë në komunikim me “këta njerëz nga jashtë”, pohoi se kishte folur me një prej tyre, Tyla, një grumbullues plehrash, detyra e të cilit ishte të pastronte rrëmujën radioaktive të shkaktuara nga shpërthime të tilla të bëra nga njeriu. Tyla, sipas Smith, kapi sendet, e transportoi në bordin e anijes së tij, e bëri atë joaktive dhe më pas e hodhi në një vend të largët në Tokë. Thuhet se Tyla i tha një shoku në vitin 1948 se do ta hidhte ngarkesën e tij të radhës pranë Otavës në një moment të përshtatshëm, në mënyrë që shumë njerëz ta vëzhgonin atë.

Më 21 nëntor 1950, z. Smith shkroi një memorandum që u klasifikua si “Top Sekret”, por më vonë, u gjet nga Arkivi i Universitetit të Otavës. Sipas memorandumit, qeveria kanadeze ishte serioze për UFO-t dhe kishte ndërtuar një teknologji sekrete duke përdorur rrezatimin oqeanik, radioaktivitetin atmosferik dhe gjeomagnetizmin. Më tej ai shkroi se puna e tij në gjeomagnetike dhe energjia mbi të cilën funksionojnë disqet fluturuese ishin të lidhura. 

Duke përmbledhur pamjet e raportuara në vitin 1952, z. Smith raportoi se UFO-t ishin “njëqind këmbë ose më shumë në diametër; ata mund të udhëtojnë me shpejtësi prej disa mijëra kilometrash në orë; ata mund të arrijnë lartësi shumë më të larta se ato që duhet të mbështesin avionët konvencionalë ose balonat, dhe fuqia dhe forca e bollshme duket se janë të disponueshme për të gjitha manovrat e nevojshme.

Projekti Magnet u ndërpre vetëm disa ditë më pas. Ottawa Journal raportoi se shkencëtarët këmbëngulin, “nuk ka asnjë provë që ekzistojnë disqe fluturuese, por ata me nder e pranojnë se nuk ka asnjë provë që të gjitha objektet e çuditshme dhe endacake të raportuara në qiell janë fantazma të imagjinatës ose atmosferës”.

Përpara vdekjes së tij nga kanceri, zoti Smith i kishte kërkuar gruas së tij që të fshihte të gjitha dosjet e tij kërkimore dhe të ndjeshme, pasi kishte frikë se ato do të merrnin në duar të gabuara. “Ata do të vijnë për të grabitur gjithë punën time,” shpalli Smith. Ai vdiq më 27 dhjetor 1962 dhe siç e parashikoi menjëherë pas kësaj, sovjetikët, amerikanët dhe kanadezët iu afruan gruas së tij.

About Post Author