Kristo Çipa:Shkoni breza merrni dritë


Kristo Çipa

“MJESHTER I MADH”

Dhe pak orë e mbushet një vit i boshtë pa LEFTERIN. Ti ike por na ke lënë aq shumë sa do të kalojnë breza dhe mrekullitë e tua artistike, folklorike, historike dhe filozofike do t’u prijnë në ballafaqimin jetësor të genit dhe identitetit tonë. Edhe atje ku je flamurin ke për ortak.

Po ti rinis vargjet e këngës që grupi ti këndoi ty o këngëkrijuesi i pafund.

SHKONI BREZA MERRNI DRITË

Ulet flamuri në gjunjë

Lutet:- Poet hape dheun!

Mbi supe do t’a marr unë

Siç më mbajte sipër kreut

Poet i këngës sl re

Shtyje dheun, dil më këmbë!

Qëllo vdekjen me pëllëmbë!

Bëje ashtu siç ke thënë!

Eja të na gjesh në këngë!

-Mos lotoni o të gjallë!

Na thua me përmallim

Se unë roj te këngë e bardhë

Në zemër të kombit tim

Kur flakë e zjarrit mbërdhinte

I kish ikë Zeusi, Çikës

Gjaku i luleve zu shkrinte

Nga vargjet e Lefter Çipës.

Poet i këngës së re

I ndizej flaka mbi penë

E mbushi jetën me zëra

Ëngjëjt të gjithë sa qenë

Erdhën kënduan te kënga

Djem e vajza polifonë

Këngën që e njohu bota

Lefter Çipës në çdo kohë

Do t’ja këndojnë tek koka

Nga yll i dëshirës linde

Për merak të Labërisë

Bijtë e këngës perëndive

Në Pilur e kanë selinë

Bilbilat e këngës së re

O ju male, lule, gurë

Lisa që nuk flini gjumë

Na mungon mes nesh një burrë

Ka vajtur e puth flamurë

Nënë e kokës Shqipëria

Të thotë poet falma lotin

Do nga djepi djem si tya

Lefter Çipa “Nderi i kombit”

Shkoni breza merrni dritë

Nga dheu ku fle poeti

Këngën t’a doni si sytë

ATDHEU- është amaneti