Kthehuni,ku kini rrënjët…Adem Nuhaj


Kthehuni , ku kini rrënjët …

Shqipëtar me rrënjë të thella

Te kjo nëna Shqipëri

Me histori dhe legjenda

Me flamuriin kuq e zi.

Shqipëria bijë u ka

Edhe ju e kini nënë

Më të mirë , se kjo nuk ka

Qëkur bota është zënë.

Këtu , ku rriten isllatët

Ku , toka është lar me gjak

Këtë na kanë lënë të parët

Ku , dhe guri ndizet flakë.

Këtu është vend i bekuar

Gurrë mali janë këngët

Ndaj , ju bijtë e larguar

Kthehuni , ku kini rrënjët.

Ju , të ikur anë e mbanë

Nëna u lë amanet

Ju do t’ju shoh në vatan

Vendi mos të mbetet shkretë !

Këtu u peshonë fjala

Këtu shpirti fle i qet

Këtu u shkon kënga , vallja

Gur i rënd në vënd të vet.

Mos e lini vëndin tuaj !

Këtë Shqipërinë e bukur

Se , atje në vënd të huaj

Gjak e fisi është i humbur.

Këtu në gji u pret nëna

Hajdeni i hiqni brengën

Se , këtu , ku është rrënja

Këtu dega e mban degën.