Kthimi i burrit emigrant-Sheqere Sina


Ti mos shiko ashtu me bisht të syrit,

te, fëmijët përkëdhel e llaston.

Pak më tej, lis i plakur, hija e burrit,

me kokën mes duarsh mendon.

Ti s’mund të jesh kurrë një grua e bukur!

S’je asnjëherë as nënë e mirë!

Tek e le burrin, ashtu, të përhumbur,

dhe ia përze nga vetvetja çdo fëmijë.

Ai sa ka ardhur, i lodhur nga kurbeti.

(Fëmijët e tu e quajnë emigrim).

Ngjyra e flokëve, rinia, larg i mbeti,

dhe iu dogj shpirti për pak prindërim.

Ti s’mund të jesh kurrë grua e bukur,

edhe pse në jetë s’të mungoi asgjë.

i miri i dikurshëm, tani hesht i strukur,

si kandil i vjetër, që dritë nuk bën më.

Edhe nënë e mirë, s’mund të quhesh kurrë,

se kurrë fëmijëve, s’iu dhe mall nga yt shoq.

Ai vetveten në kurbet e la si një burrë,

dhe për fëmijët, si zjarr i madh u dogj.

Nëpër vite pak dashuri t’u kishe mëkuar,

për atë që i strukur në shtëpinë e vet po rri…

Nuk ankohet as në heshtje, asnjëherë s’është ankuar,

Vetëm pret t’i pikojë në shpirt pak dashuri.

Autore Sheqere Sina /

Data- 18 .09 .2023 .

Tè drejtat janè ligjore /

Lushnjè /

Albania /