Kto duart e arta simbolike!Lida Abazi


Kujdesen, per ty e dashur peme,

nga kto duart e arta

te buqesorit, te agranomit, femijeve shiller

shkollor

Kujdesen per ty e dashur peme

e dashur gjelberim,

se pa ty nuk ka jete!!

Nuk ka ajer,oksigjen

Nuk ka bukuri perallore!

ku njerzia s’mund

te jetoje pa ty!

Ti me bukurin tende

I jep gjalleri, kenaqsi,defrim!

Me ngjyrat e bukura kolor te tua

me aromen tende te mahniteshme,

ku njerzimi,nuk mund te jetoje dote pa ty!!

Por ja! qe ne kte bote,

ndodhin pakenaqesira,shkaterime,

luftra midis njeri tjetrit,

kur kjo bote e bukur e lulezuar e zbukuruar

natyrore shkaterohet brenda nje sekonde😪

Ku mundimi njerzimit vete dem!

Ku e ardhmja feminore

e ardhmja engjellore,

tmerohen,plagosen,vdesin😪

pa ngrene,pa pire,pa gjumesi,pa shtepi,

kerkojne ndihmen boterore,,

O ZOT!! KU PO VETE KJO BOTE!!

Jemi ne kohen e zhvillimit

modern industrial!!

Lufte,lufte,shkaterime,helmime

me katjushka,bombardime

mjaft mjaft,njerzia do paqe ,paqe

liri e jo lufte!!

Therete femija me lote ne sy😪

Dua te behem,SUPERMAN

SPIDER!!

Nuk mund te jetoje ne kte gjendje!!

Pa nene,pa babe,

pa vella e moter,

pa buke e uje,

pa shtepi!!

Dua te jetoje,si gjithe femijet e botes!!

Dua ta ndaloj ,kete lufte barbare!!

Gjithe kjo bote po therete!!

Ndalni,ndalni,paqe,paqe dhe vetem paqe!!

Por ! Nuk ndigjon njeri!!

Une me lote ne sy,

si SUPERMAN ,

do fluturoj ,ti ndaloj bombardment,

Katjushkat,raketat,

do behem SPIDER,

per te dhene

PAQE PAQE E LUMTURI!!

NJERZIMIT FEMIJEVE

TE MOSHES SIME

SE JEMI E ARDHMJA E KESAJ

BOTE!!