Ku kam dëshirë të vij-Godo Mehmetaj


Sa kam dëshirë aty të vij

aty veriu më bën freski

ku ngopem me këngë të zogjve

aty gjej vargje për poezi

Kërkova disa nga ato vite

ato që kurrë si kam harriar

atje i lash e ika lagë

po hera herës më kan munguat

Një avër e nxehtë më vjen në gji

sa herë kuptoj të ngrohtën vatër

fenerin varur që bënte dritë

e gjithë mu kthye në nostalgji

Ma vranë shpirtin këto mendime

më thonë gjithmonë jemi me ty

si ndava dotë nga jeta ime

dhe shpesh më vijnë me lotë në sy .