Ku po shkon bota?Nga Gezim Llojdia


Ku po shkon bota? Ka ende 40 shekuj jetë ?

Gezim Llojdia

1.

Bota nuk do të jetë me qet,qëkur Andromeda u kthye dhe nisi rrugetimin drejt galaksisë tonë.Ah e harruam.Covidi doli nga laboratori dhe pasojat e tij ,janë sa një luftë e tretë botërore,por ende e pambyllur.

Vullkanet janë gjallëruar së fundmi dhe kanë dhënë sinjale shpërthimi. Ukrahina dergjet ende nën sulmet ruse.Fuqia që shpartalloi nazizmin ,ska më moral sot kur sulmon kombet e tjerë. Energjiavështë kyçur ngado.Vendet e shenjta s’janë më të tilla edhe pse besimtarët i frekuentojnë çdo ditë.Çfarë marrin orej tyre?Asgjë se energji pozitive kurrsesi jo.Vende të tjera shfaqen si vende të shenjta si Medjugore në fakt është vetëm vend besimi,por jo i shenjtë.

Ku po shkon bota?Kemi edhe 40 shekuj jetë që planeti ynë i pa emër të ekzistojë. Mistikat dhe librat e shenjtë e kanë shkruar të bardhën mbi të zezën .Bota do të prishet diku pas 40 shekujsh, por shenjat e saj do të fillojnë shpejt.

Sëmundjet,luftra rajonale,vullkane,

tërmete etj që si dimë çfarë do jenë janë shenja që vijnë nga yllësia e largët në fund të fundit të galaktikës tonë.

Mungesa e besimit, njerëzimin e ka shpurë në disfata të mëdha.

Kur Shqipëria hoqi besimet fetare u panë se çfarë ngjau,uria,kriza dhe varfëria dominuan këtë vend. Shiko Koren e Veriut dhe nxirrë konkluzione.

Ne duhet të besojmë ,por jo të jemi fanatikë të feve,aq më shumë që fetë sdo kenë më energjivtë udhëheqin turmat.

Kjo është çështje tjetër. Vetë fjala Perëndi, në enciklopedinë amerikane përkthehet :”Fuqia më e madhe e universit nga ku buron devocioni hyjnor”.

Janë zhdukur shumë kombe, që kanë ardhur dhe shumë qytetërime, pavarësisht rrethanave apo si u erdhi fundi apo si ngjau, ndëshkimi ka qenë është dhe do të jetë hyjnor.

Zjarret në verë.

Permbytjet në dimër, janë një fillim për të vijuar më tej. Ne dimë se galaksia e madhe Andromeda, po rend drejt nesh .Dhe energjia e saj do të filloj të japi efekte te fqinji i saj, pra tek ne shpejt apo vonë. Tërmete ,vullkane, zjarre ,përmbytje,

katastrofa,uri,

varfri,

luftëra etj.

Jo pa qëllim ,fjala është thënë se :”Bota nuk do të jetë kjo që është”.

Kjo energji që do të ndryshojë fenomenet, do të ndikojë edhe te njeriu.

Shkenca sot duket se është zhvilluar ,por jo sa në kohët e reja të botës.

Pfare po i sjellin alienët tokës ,pra energjia e tyre sjell ndyshime. Ja përse misioni i tyre drejt tokës është për të çliruar energji, që banorët e saj të përparojnë me shpejt ,për të ecur me kohën.

Me cilën kohë, me kohën e tyre ,jo me kohën tonë.

Alienët ,që gjenden në skajin e skajshëm në fundin e fundëm t galaksisë tonë sollën jetën në tokë?

Ata po ndyshojne edhe kushtet dhe pas 100 ose 200 vjetësh njerëzimi do të jetojë kushte të tjera,pa këtë luks sepse jetës në ujë, si duhet asgjë.

Shkenca dhe historia e njerëzit do tu duhet të thotë shumë gjera, që sot i ka thënë gabim.

Edhe feja nuk ka mundur dot ti shpjegojë gjerat qartësisht. Përveçse kanë përçarë e kanë thyer territoret e njëri-tjetrit.

Psh:A u formua bota për 7 ditë?

Po, por një ditë Perëndia mund të jetë njëmijë vjet, njëqind mijë vjet e kështu.

Ngase koncepti kohë duhet shqyrtuar.

Zoti qëndron përmbi kohën dhe hapësirën.

A i percepton dot mëndja e vogël njerëzore këto,njësoj si fëmija të gjykoj ,përse e lindnin prindërit,por mbeten hipoteza.

Ne jemi një kokrrizë rrëre ,diçka më pak në universin tonë. Njohurit mistike u jepen vetëm njerëzve mistikë ,pjesa tjetër të merret me punësit e saj.

Të parët, nuk erdhën nga majmuni dhe nga puna, por nga yjet,shpirti dhe lënda nga toka. Dhe kur ikën njerëzit përfund,shpirti kthehet ndër yje dhe trupi ndër baltë.

Nuk shkon sgpirti i fundëm te majmuni.Miliona vizitorë shkojnë tek piramidat dhe thonë të çuditur:”Si u ndërtuan ato, nga erdhën gurët ,etj, etj pyetje ,a mos vallë ishin ndërtimet e atyre njerëzve në tokë që alienët u dhanë energji ti bënin?Alienët kanë struktura që çlirojnë energji në planetin tonë.Psh si u pren gurët e medhenjë të piramidave me çfarë mjeti prerës.Thjesht fare me frymën e njeriut duke vendosur buzët te një mjet i vogël prerës dhe me energjinë e alienëve guri pritej si djathë.

Kjo edhe teza të tjera, që po vërtetohen me vështirësi si :psh gjenit në muzikë ,që tre vjeç mbartin shpirtin e tjetrit etj, janë tregues i asaj energjie, që krijoi botën.

Kësaj duhet ti falemi dhe të besojmë e shpresojmë, që punësit dhe hallet tona ,vërtetë s’do të mbarojnë, po do të reduktohen .

2.

Le ti hedhim edhe një sy parashikimeve të mistikëve për të kuptuar se çdo ditë që ikën na shpie drejt ditës së madhe të prishjes definitive të tokës, fenomenet fillimisht do të duken pas disa kohëve,por se sa nuk e dimë,kohën e di vetëm energjia që emetohet në drejtimin tonë.

Viti:2023: Orbita e Tokës do të ndryshojë.

2028: Do të gjendet një burim i ri energjie. Uria është tejkaluar. Një fluturim me njerëz do të largohet për në Venus.

2033: Nivelet e ujit në botë do të rriten kur kapakët polare të akullt të shkrihen.

2043: Ekonomia është e mirë. Muslimanët do të udhëheqin Evropën.

2046: Të gjitha organet trupore mund të riprodhohen, duke u bërë metoda më e lehtë dhe më e popullarizuar e trajtimit.

2066: Shtetet e Bashkuara përdorin një armë të re që ndryshon klimën (“The Sharp Cooling-Freezin Instant”) në Romën e kontrolluar nga myslimanët.

2088: Një sëmundje e re ju bën të rriteni në sekonda.

2097: Sëmundja e plakjes së shpejtë është shëruar.

2100: Dielli i bërë nga njeriu është duke ndriçuar anën e errët të planetit.

2123: Luftërat midis vendeve të vogla. Vendet e mëdha qëndrojnë jashtë saj.

2125 :Do të pranoj: Sinjalet nga Hapësira.

2130: Me ndihmën e të huajve, qytetërimet do të jetojnë nën ujë.

2164: Kafshët do kthenë gjysmë njerëzor.

2167: Një fe e re.

2170: Thatësira të mëdha.

2183: Një koloni në Mars do të bëhet një fuqi bërthamore dhe do të kërkojë pavarësi nga Toka.

2187: 2 shpërthime të mëdha vullkanike do të ndalen me sukses.

2195: Kolonitë e detit do të kenë energji dhe ushqim.

2196: Aziatikët dhe evropianët do të jenë të përzier plotësisht.

2201: Temperaturat bien ndërsa proceset termonukleare të diellit ngadalësohen.

2221: Në kërkim të jetës jashtë-tokësore,

njerëzit do të vijnë në kontakt me diçka të tmerrshme.

2256: Një anije kozmike do të sjellë një sëmundje të re në Tokë.

2262: Planetet do të ndryshojnë ngadalë orbitat. Marsi do të kërcënohet nga një kometë.

2271: Ligjet e fizikës do të ndryshohen.

2273: Gara të bardha, të zeza dhe të verdha do të formojnë një garë të re.

2279: Fuqia do të merret nga asgjëja. (Ndoshta një vakum ose një vrimë e zezë.)

2288: Udhëtimi i mundshëm i kohës dhe kontakti i huaj.

2291: Dielli ftohet .Përpjekjet do të bëhen për ta bërë atë të nxehtë përsëri.

2296: Shpërthime të forta në diell. Forcat e gravitetit do të ndryshojnë. Stacionet e vjetra të hapësirës dhe satelitët do të bien.

2299: Në Francë, një lëvizje rezistencë do të ngrihet kundër Islamit.

2302: Ligjet dhe sekretet e rëndësishme të universit janë zbuluar.

2304: Sekretet e Hënës janë zbuluar gjithashtu.

2341: Diçka e tmerrshme do të afrohet me Tokën nga Hapësira.

2354: Një aksident në diell artificial do të rezultojë në thatësira.

2371: Uria e botës.

2378: Një garë e re dhe në rritje të shpejtë.

2480: 2 diell nje artificiale (të bëre nga njeriu) do të përplasen dhe do të largohen nga Toka në errësirë.

3005: Një luftë në Mars do të ndryshojë trajektoren e planetit.

3010: Një kometë do të godasë hënën. Toka do të rrethohet nga një unazë prej guri dhe hiri.

3797: Në këtë kohë, çdo gjë në Tokë do të vdesë. Megjithatë, qytetërimi njerëzor do të përparojë sa duhet për të kaluar në një sistem të ri yjesh.

3803: Një planet i ri është i populluar nga pak. Më pak kontakte mes njerëzve. Planeti i ri i klimës ndikon në organizmat e njerëzve – ata ndryshojnë.

3805: Lufta midis njerëzve për burime. Më shumë se gjysma e njerëzve do vdes.

3815: Lufta ka mbaruar.

3854: Zhvillimi i qytetërimit praktikisht ndalet. Njerëzit jetojnë si tufë si kafshë.

3871: Profeti i ri u tregon njerëzve vlerat morale, fenë.

3874: Profeti i ri merr mbështetje nga të gjitha segmentet e popullsisë. Organizon një kishë të re.

3878: Së bashku me Kishën për të ri-trajnuar njerëzit e rinj për të harruar shkencat.

4302: Qytete të reja po rriten në botë. Kisha e re inkurajon zhvillimin e teknologjisë së re dhe shkencës.

4302: Zhvillimi i shkencës. Shkencëtarët zbuluan në ndikimin e përgjithshëm të të gjitha sëmundjeve në sjelljen e organizmit.

4304: Gjetur një mënyrë për të luftuar ndonjë sëmundje.

4308: Për shkak të mutacioneve njerëzit në fillim të fundit për të përdorur trurin e tyre më shumë se 34%. Plotësisht humbin nocionin e së keqes dhe urrejtjes.

4509: Njohja e Perëndisë. Njeriu në fund është arritur në një nivel të tillë zhvillimi që mund të komunikojë me Perëndinë.

4599: Njerëzit arrijnë pavdekësinë.

4674: Zhvillimi i qytetërimit ka arritur kulmin e saj. Numri i njerëzve që jetojnë në planete të ndryshme është rreth 340 miliardë. Asimilimi fillon me të huajt.

5076: Një kufi universi. Me këtë, askush nuk e di.

5078: Vendimi për të lënë kufijtë e universit. Ndërsa rreth 40 për qind e popullsisë është kundër tij.

5079: Fundi i Botës.

Këto shpallje i ka bërë Baba Vanga ,shenjtorja bullgare.

*Autori ka shkruar librin me përmbajtje mistike:”Dielli lind ,atje ku perëndon” viti 2000.