Kufiri Oder-Neisse-Vladimir Bizhga


Kufiri Oder-Neisse,

Fjala asgjë, s, rrotullojë,

tregojnë yjet, e fshehur.

Të vdekurit levizen, ne varre,

gjatë gjithë kohës, gjatë natës.

Ne luginën e Oderit,

Epo sot dhe nesër..

Me nje qjell

te gervishur, te çjerr,

Me fusha pa fund

Dhe qymyr Silezian.

Aty ku vajzat

janë të bukura.

Nen harkun e nje ure,

e putha lamtumirën.

Kufiri Oder-Neisse,

Vishet e cvishet,

Ne ditët dhe nete e hekurta.

Vetëm belbëzon,

Si endacak,ne fshatrat pa emër.

Ku Evropi, ka fshehur ,

Prushin,, qe djeg..

Lad bizhga@ Karkowi, Aushwice. Poloni.

Kuturisje nga kaq larg dhe afër.

Mund të jetë art