Kujdesu për veten-Urim Mezini


Duaje veten ,kujdesu shumë

Pasuroja ditën e bëja të bukur

Duke e bërë këtë,ke bër goxha punë

Për t’qenë në jetë,gjithmonë i lumtur

Duaje veten , kujdesu për të fort

Është gjëja më e bukur,që bën në jetë

Mos e lër mbas dore e të derdhi lot

Sepse e dobëson e pastaj s,ke vlerë

Vlerësoje veten, kujdesu për të shumë

Është në cdo hap e cdo koh me ty

Madje s’të len vetëm dhe në gjumë

Në ëndrrat e tua, pa flejt mund të rri

Të duash vetvetën, është vlerë patjetër

Ta respektosh atë, është obligim

Vetja është një gjë ,që s’lihet për nesër

Por ta duash fort dhe me përkushtim

Kush veten e la në harresë

Nuk e njohu kush për njeri

Ngeli i harruar në cdo kujtesë

Dhe në jetë kurrë s’bëri preokopi