Kujtime-Rajo Qoraj


Kujtime

..

Ne qytetin tim ne nje shpi te vjeter

Mblidheshim me shoket e kohes kalueme

Ngjanim si specie te nji epoke tjeter

Me shpresa neper rruget e pa shtrueme

Nuk mund ta harroj ate shpine e vjeter

Edhe poezite e para aty I kam shkrue

Perzier me duhan dhe kafe shqeto

Mshehur mes xhepesh e sirtaresh harruem

Larg ne mergim kam kohe qe kam tretur

Floket me jane zbardhur dhe jam zbehun

Edhe mendimet tash m’jane ngatrru

Dhe rrugen e kthimit akoma s’kam gjetun

……….

……………….

Ne nje qytet n’nji rrugice te vjeter

Ate shpine e moçme e kishin rrezu

Dhe gjysmen e shokve ma nuk I gjetem

Bashke me shpine ne heshtje kishin shku

Ashtu si te ngrire ne nje kafe u rreshtuam

Ne kujtim te kohes qe bashke kishim gezu

Befas ca te rinj me zhurme hyne tuj kendu

Poezine e vjeter nga gjumi seç ma zgjune

R.Qoraj ( 17-8-23) -London