Kujtimet ngasin si të marra-Ruzhdi Keraj


Kujtimet ngasin si të marra

dhe ndalen shpesh n’fmini

te akshihanja me oxhakun ku bubulon

zjermi

e bane drite me kandilat mbi tavolinë

ne qylymin e kuq mbi drrasat qe kërcasin

sikur ndjejn dhimje kur shkelim me kame

aty lujm kapuçash o hajde po me kape

nganjìhere edhe grindena kur ndonjeni

asht hilacak.

Kujtimet ngasin si te marra

dhe ndalen te akshihanja ne darke

kur mblidhena na fmijet rreth tavolines

dhe hajme me uri paçamur me pak djathë!