Kujtimet vjeshtore…Emine Konushevci-Durmishi


Kot u mundova t’fsheh mallin per Ty

Mendova se palosur do të rri nën dry

Zemra nuk foli por të kërkoj me sy

Vjeshta m’shpalosi kujtimet përsëri

Në gjethet vjeshtore lexoj ngjyra jete

Fëtyra jote në mes më del si një perde

Vesa e mëngjesit lotin shoqëroj n’vete

Malli i njejt edhe pas trembëdhjet vjete

Sa shpejt shkove bashk me puhi vjeshte

Me vete morre lumturinë dhe gëzime jete

Mallin e shuaj me veqanti të çdo stine

Çdo ditë e natë vjen e shkon n’kujtime

Tri gjethe vjeshte morra bashkova si një yll

Ngjyra t’ndryshme që në shpirt i kam mbyll

Tri herë në ditë stinët në vjeshtë ndryshojn

Malli në mua si acari u trefishua n’dhjetor!

Emine Konushevci-Durmishi

Mund të jetë një imazh i natyra