Kulle e gurit-Jashar H Selmanaj


1.

Legjend ishte në shtiz të flamurit

Ah, ju o burrat e kombit shqiptar

U linden e u rritën në kull të gurit

Më shpirtë dhe zëmër atdhetar.

2.

Kujtimet më lidhin për të kaluaren

Në mbrendesi kishte jetë e gjalleri

Brezat flasin e kujtojnë të shkuaren

Kurr nuk kthehët ajo kohë përseri.

3.

Burrat më shall e plisa të Bardh

Xhamadan dhe Tirqit më gajtana

Ajo kohë e vjetër nuk ka më ardh

Më mungojnë trimat, sikur zana.

4.

Nëna fëmijevë ninulla ju këndontë

Ishin të rritur më akordet e Lahutes

Thundra e armiku nuk i gjunjizontë

Se ishin kalitur më plumbat e hutes.

5.

I burreront koha e vjetër gra e burra

Ah, trimat nëpër shekuj duke luftuar

Lotë e gjak kanë rrjedh, si uji në gurra

Kurr nuk arriti turk e shka më i gjunjizuar.