Kur bisedoja…Leonard Pipa


lKur bisedoja

me degën e qershisë,

Qeni na vështronte në bisht,

U stërmundua

xhami i dritares

na ndante…

Nata ishte thyer

dy gisht.

Po nuk ishte halli i natës!

M’ato hëna

Kish humbur një klithmë,

Heshtja kish gllabëruar

të gjallë e të vdekur,

Gojët ishin mbyllur me hekur!

Nuk dëgjohej më oshëtima e lumit,

As çartisja e erës

Nuk ndihej askund!

Në fund të koridorit,

Kërcitja e derës

u përhumb!

Kur bisedoja me degën e qershisë,

Më qeshnin në fytyrë

Dy elefantë.

Dhe fytyra ime

e shtrembëruar

në xham.

Nesër,

kokra e papjekur

E inatit.

Do të bëhet bri!

Po ti

Mos rri!

About Post Author