Kur iken vera…Teuta Shaqiraj


Dashuritë e verës venë e ikin pa kuptuar,

si pikëzat e para të shiut papritur

kur lagin gushë ,flokë e buzë

E shpirti mbetet i zhuritur me keq e ndizet shpuzë …

Dashuritë verore i ngjajnë valës plot shkumë ,

rrëshqasin gishtave të tua pa lënë gjurmë .

Dashurite e verës janë shkrepëtima në qiellin pa re

të largëta, pa shira ,

disa batica e zbatica që mpleksin dy pole të dashuruar ,

kurrë të bashkuar

që ngjishen me krahët pezull , panginjur .

Aq shumë u dashuruam unë e deti

nuancen e thellesive blu ma fali ,

syve ma veshi kaltërsisht;

e bisesual mbetesh ti përjetësisht ,

me orgazmen blu per çdo stinë

në ditët me diell dhe ato furtunë.

Tea