Kur isha fëmijë-Vilson Mersinllari


—————–

Kur isha atëherë fëmijë i vogëL

shpesh herë të moshuarit dëgjoja

me njerëzit mëndjellinj,mos u merrni

por prapë se prapë,këto nuk i kuptoja.

Me kalimin e viteve deri në këtë moshë

lloj,lloj tipash,kam parë dhe kam takuar

fjalët e dikurshme,të moshuarëve të asaj kohe

ditë për ditë,pothuajse i kam kujtuar.

Sepse njeriu mëdjelli të shtyp me këmbë

duke përdorur lloj,lloj marifete

të tjerëve mundohet,t’ja u hedhi fajin

dhe as një faj,nuk mban ai për vete.

Dhe nuk ka guxim të përballet me ralitetin

por në jetën e përditshëme vetem gënjen

çuditem edhe unë,çuditem me veten time

këtë”kurajo”të qelbur,ai ku e gjen.