Kur jam me ty!Eduart Veli


KUR JAM ME TY!

Kur jam me ty,nuk më larg as shiu.

Kur jam me ty,dielli dot s’më përvëlon.

Ti je si erë e lehtë,që fryn nga veriu.

Je si hëna në qiell ,që natën ndriçon !

Kur jam me ty,as rrufeja dot s’më gjen.

Kur jam me ty,dimri më bëhet pranverë.

Për mua ti je nimfa e jetës,ti je oksigjen.

Me ty,fluturoj me krahë dhe bëhem erë !

Kur jam me ty,bëhem dhe një herë djalë.

Kur jam me ty,oqeanet shëtis me këmbë.

Kur jam me ty,”Të dua”,është e vetmja fjalë.

Për ty,cicërimat e zogjve, i kthej në këngë!

Kur jam me ty,bëhem zog, e në qiell fluturoj.

Kur jam me ty, pranvera është e vetmja stinë.

Në këtë planet të pafund,veç ty të dashuroj.

Veç ti ma rrëmbeve zemrën,por dhe poezinë!

Kur jam me ty,bëhem mal i lartë,sa Himajaja.

Kur jam me ty bëhem vullkan,bëhem dragua.

Me ty,s’kanë asnjë vlerë thesaret dhe paraja.

Të them parreshtur,veç magjiken falë “Të dua “!

Kur jam me ty,është e imja,gjithë bota e tërë.

Gjithë kjo botë,është shumë e vogël para teje.

Dashuria,nga gjithë planetet,është më e gjerë.

Në çdo kapilar,që vrullshëm rrjedh ndër deje!

Pë ty ,vargjet më rendin vetë,pa u menduar.

Për ty,nuk ‘është e nevojëshme, të jesh poet !

Kur jam me ty,më flet vetë zemra e dashuruar.

Kur jam me ty dhe uji i detit, më bëhet sherbet.!