Kur jeta të mbyt me halle e derte…!Ardian Muca


Kur jeta të mbyt me halle e derte..!

Ah moj jetë,plot halle,derte e huqe,

shikoje tavllën si e ke mbushur me duqe.

Kot na mbanë mbyllur nê karantinë.

Ne nuk dimë të vajtojmë,s’jemi kanarinë!..

*

Sa e pi cigaren, t’ë verdha i ke gishtat.

Ikën duke u kollitur,n’buzë t’shuhen bishtat.

Në mejhanen e vetmisë,mbush e zbraz kupa.

Me tavllën plot duqe,ta shpif,të zë krupa.

*

Më thuaj moj jetë, plot halle,derte e huqe,

pse m’ë tundon,si demin,me bezën e kuqe?

Me tymnaj nikotine,na pshtimi mjegulla.

Na lër t’i vendosim jetës,normalitet e rregulla.

*

Eja moj jetë,na dridh një cigare dhe mua.

Kutinë dhe llullën,po t’i lë kujtim,s’po i dua.

E di që në karantinë nuk po ta varim fare..?!

Nuk po ti puthim buzët,që ke lënë në cigare.