Kur na mungon mendja dhe dija!Hazis Hysa


Dikujt i mungon mendja dhe dija

Fajet i ka logjika dhe truri i heshtur

Kur frikësohemi se na mungon gjeturia

Nuk të lëshon prej gushe as varfëria

Kur dikujt i mungon drejtësia

Duket se është i leçitur nga shoqëria.

A vritet para fëmijëve gruaja e nëna e tyre?

Nuk e di se kështu s’lejon etika njerëzore

Të ia marrësh jetën dikujt me dhunë….!

Dije se shizofrenia të ka mbërthyer n’gushë

Dikur në prezencë t’grave nuk kriste pushkë

Kishim traditë gruan dhe fëmijët t’i ruajmë

E sot dikujt sikur i ka ikur koha

Nuk po e dinë si ec përpara ora.

Në jetë po i mungonte dija e mësimi

Kurrë nuk gjeti kohë për leximin

Më brenë ndërgjegjeja shpirtin

Flas e pëlcas këtë dukuri e kamë mëri.

Pra gjithëkujt i mungon diçka …?

E pa mundur të jesh universal.

Mynih.Hazis Hysa

Mund të jetë një imazh i 1 person, syze dhe lëkurë

T