Kur përurohej monumenti:”5 Heronjtë e Vigut”


Monumenti i “5 Heronjve të Vigut” në kujtim të heronjve të popullit Ahmet HaxhiaNaim GjylbeguNdoc MaziHydajet Lezha dhe Ndoc Deda, me një bazament të lartë rreth katër metra dhe figura rreth gjashtë metra i larë në bronz, qëndroi për vite në një nga sheshet e qendrës së qytetit të Shkodrës, i rrethuar nga ndërtesat e Radio Shkodrës, Teatrit “Migjeni” dhe Hotel Turizmit “Rozafa”. Tani monumenti është vendosur pranë “Varrezave të Dëshmorëve” të Shkodrës. Monumenti “5 Heronjtë e Vigut” u ndërtua nga skulptori Shaban Hadëri.

Në qënder të Shkodrës ku ka qene deri me 2008