Kur politikën rajonale të Tiranës e bëjnë guzhinierët-Nga Shaban Murati


Shaban Murati

Kur politikën rajonale të Tiranës e bëjnë guzhinierët

Nuk e di se si dhe nga e ka krijuar bindjen qeveria e Shqipërisë se çdo shqiptar i Kosovës është ekspert për rajonin. Le të mos ketë qenë një ditë diplomat në Ballkan, le të mos ketë shkruar asnjë libër për Ballkanin, madje as edhe një artikull për ndonjë shtet të Ballkanit. Mjafton të jetë nga Kosova, (dhe sidomos po qe pak me barrë me UDB), automatikisht qeveria e Tiranës e shpall “ekspert të Ballkanit” dhe e merr këshilltar të saj. Është njësoj si të quash 145 milion shtetasit rusë ekspertë të çeshtjeve ruse, 333 milion shtetasit amerikanë ekspertë të çeshtjeve amerikane apo 1,4 miliard shtetasit kinezë t’i quash ekspertë të çeshtjeve kineze.

Ndaj dhe e ka ndritur qeveria e Shqipërisë politikën e saj ballkanike. Mirë nuk kanë lexuar e janë vetë tabula rasa, ca merr këshilla nga ata që nuk dinë, dhe rezultati është ai që thotë miku im poet i shquar shqiptar se çfarë ndodh kur për të gatuar vë “guzhinierin” e gabuar…

Por neokomunistët e Tiranës ndjekin porositë e Leninit, që thonte se në komunizëm politikën e jashtëme do ta bëjnë guzhinierët.

About Post Author