Kur rilexova poezinë e Dritëroit-Vilson Mersinllari


KUR RILEXOVA POEZINË E DRITËROIT

———————————

Kur poezinë e Dritëroit,sot rilexova

me titull;-Në vëndin tim,në vëndin tënd-

vargun e dytë,në mëndjen time analizova

ku shkruan;-E shpojnë lakrën i japin mënd-.

Bukur shumë ky varg,në këtë kohë tingëllon

por ndryshe tingëllon,më mirë në këtë vënd

sepse janë ngritur”lakrat”,kudo nga do shkon

le që shesin,por po na japin dhe mënd.

Nje -Perlë- e bukur,është e gjithë poezia

dhe ky varg tingëllon,bukur sot në këtë vënd

sa bukur e ka shkruar,i madhi Dritëro

–Një i çmëndur,një vënd e çmënd—