Kur takova artisten Hajrie Rondo-Nga Hiqmet Mehmetaj


A ka lumturi më të madhe ,kur takohesh me një artiste te Madhe si ,Hajrie Rondo dhe të bëhesh mike familjare ?! Unë e quaj fat .Djali im i madh ,Neritani ,pēr të mbrojtur diplomën në Romë në degën regjsurë ,mori një temë nga aktualiteti i diktaturës Realizoi një film me metrazh të shkurtër .Në rolet kryesore ishin : Hajrie Rondo, Kristaq Skrami ,Ilirjan Ali ,Qirjako Sava etj. Artistja Hajrie më futi edhe mua në rol si partner të saj. Kjo lindi miqësinë tonë pasi i dhurova librin tim poetik ” Ëndrrat e trëndafilit” . Respekti i kēsaj grueje fisnike meriton një roman si artiste. Banonim në Llakatund, kur xhirohej filmi.Në pragun e vitit të Ri më vjen një kartolinë shkruar me dorën e saj .

POETIT TË HUMBËTIRËS

Me gropa e gunga si kurriz deveje ,

Rruga m’u duk litar i gjatë,

Ç’mu shfaq tronditës ai peizazh migjenian,

Ajo humbëtirë e pafund, e pamatë.

Në atë humbëtirë jetonte Ai

E thurte shpirt e thurte jetë,

Atje gjetëm bujari e mirësi,

Atje gjetëm dashuri, gjetëm poetë…

Hajrie Rondo , 31 gusht, 2005.

Në shënjë respekti ,në pērmbledhjen time poetike me titull ” LIRIKA” e kam vënë parathënie , duke i bērë edhe kushtimin tim me titull:

” MUZA E NJË KARTOLINE”

( Artistes së shquar Hajrie Rondo )

Mikeshë e shpirtrave princërore

të sëmurin sigurisht e çojnë pēr kurim,

por fjala juaj familjare e fisnore

çdokujt i sjell ilaç ekstra pēr mjekim .

Këtu në humbëtirë më dhe aq shumë ,

sa muza gjumashe u çua si e marrë,

sigurisht që vargjet të zbresin si lumë

me forcën e ujëvarës Niagarë.

Në art belin thellë kemi pēr ta ngulur,

kēmbëzbathur mbi hekur ku kullon gjak,

ecim me dinjitet të papërulur

në botën koprace që na jep aq pak .

I PAHARRUAR KUJTIMI I ARTISTES SË MADHE !