Kur të godet-Kasam Shaqirvela


Kur të godet një rrufe

në qiell të vrënët,

ti mbase dhe e pret

Mundohesh e përpiqesh

të gjesh zgjidhjen…

që të mos digjesh.

Por nga qielli i kthjellët

si loti në sy…

ku ti këndellesh e ngrohesh

sa mendon se rehatohesh

papritmas të godet një rrufe

me vetëtimën që djeg

dhe shkon e bie mu aty

ku ta plagos zemrën

edhe shpirtin ta lëndon

prej të dyjave nga një copë e tyre

të Ikë, s’kthehet më se shkon.

Nuk e di se kjo dhimbje

si do të përfundojë…

si mund një shpirt i lënduar,

pa pjesën e tij dhe

zemrën e vrarë, të jetojë.

Mbase koha, ky ilaç unikal

dhe dashuria për pjesën e shpirtit në largim…

Do të jenë shtyllat mbajtëse të urës

që lidh botën tonë

me përjetësinë në amshim.

Po, ka për ta zbutur këtë dhimbje

që është duke ta plasur kupën e kresë

e s’po i pyet shpirt as zemër

përse kujtimet tani i dalin përmbi resë

duke ta përshkuar trupin me plagë të hapur

prej kokës e deri në thembër

atë trupin tënd ankthesh kapur.

© Kas Vela