Kurrë se ngjy bukēn n’tradhti-Miranda Troci Derti


Kurr se ngjy bukēn n.tradhti!

Ndēr shekuj e mote mē prijn krenaria..

Në gjerdane të lavdisē Dibra naltēsue nē ar..

Pas shpine kurthesh iu kurdis tradhtia…

Nē konop frymēn zanē shpirtin me ia marr….

Sa fort ta shtrēnguan lakun moj nana dibēr..

O moj kusurdare pa hak e pa faj…

Në duar të haramēve shpirtin me të mbytē…

Në lapse tē krimit dēnuar lotē e vaj..

Nē tradhēti kurrē bukēn se ngjyve…

Nē llumin e krimit kurrē duart si lyve..

O moj sedërlie me nomuz e nder…

Nē trekēmbēsh tē pafajsisē të vunë e stu gjet qeder…

Mbi shtatin tand kokat vunē kazanin..

Hallvēn e kurbanit pēr kokēn e vet hankshin…

Nē duar të gjakatarēve heshur se ngrenē zanin…

Të hireve që flejnë kur iu digjet stani …

Nē hall tē randë të lshuen dibra ime ngratē…

Karrigen e tē zotēve iua muarēn sot gratē…

O haramtē e tē vetit që braktisēt votrēn…

Buzëqeshur zgërdhive deri sa more votēn…

Vendin tand e lshove nē kazan tē hallvēs…

Nē allishverishe të flliqta ndrro ven e hiq gra…

Nē llumin e zhytur deri nē tu tē baltēs..

Vure bisht ndēr shalē ike pa ba za…

Dibrani se dorzo vendin dhe shpirti me i dalē..

Ai kurē bukēn se ngjy me tradhti…

Në kohë të trimave në dibēr të hupte nishani…

Burrat flejn nē vorre e cullt bajn llogari….

Shkroi…

Miranda Troci Derti

Reç!!

Dibēr!!!