Kurthi i kohës-Vladimir Bizhga


Kurthi i kohës
Ne kuinta enigmash,
Me lajme
te pa thara.
Ballkonesh varur,
ne oborret
e shtëpive,
te pinokjove,
ku qepet varen
dhe thahet
trahanaja.
Ku nata
bene seks,
me orar,
si ushtaret ,
qe marrin
shërbimin
dhe gavetat
E groshës, i bekoni.
Ne oborret
e shtëpive,
te pinokjove.
ku qepet varen
dhe thahet trahanaja,
luftërat
dhe revolucionet,
ne plehun e ngrohtë
te thash,
e themeve.
Ndezim qirinjtë
e fundit,
Për Shen gjergj.
Ditë e vetme,
orë pas ore,
dielli ,
bardh e zi
Heshtja e madhe,
E te mos pyeturit..
Si një pyll i djegur,
I rri botes karshi.
Si kurth i kohës……