Kush ” fitoj “Dashurinë!-Arben Zeqo


Arben Zeqo

… ZEMRAT dialog .

Cila DASHURI me shume

” pike ” do t’mare … !

Fjalen e moren te ” vjetrit “

baballaret ,

ashtu vënçe kraharuar bashke e per malle …

Per ne rinia e te tjerat qe rrjedhin pas .. vite pa harruare .

Nje jete te tere si

” mishi me thonjte ngjitur ” kemi shkuare …

U hodh ” barku ” i Nenes … !

Vellezrit e motrat me shume se tere duhen me nipra mbesa e miq rrethuare ,

kjo dihet e kote te lodheni eshte

” theme ” e lare …

Dy te rinj ” dashuruar ” qeshnin te lumtur permalluare …

Si dashuria lumturia jone ne kete

” bote ” s’ka te ngjare …!

E … nje femije ne kraharror NENEN shtrenguar i lumtur sa nje bote e tere gezuare .

Me ate zerin foshnjor çiltersuar

” thirri ” !

Me kot lodheni tere mbledhur sa jeni ” biseduare “…

Per nga dashurite ,

fjala NENE ze vendin e PARE !

Kokat k’thyhen papritmas sa ishin rrotull prane e prane …

Zerin e brishte degjuan madhengjyeshem ,

e ne nje mendje me femijen

” RANE ” …

Ishte nje ndjenje … me e fuqishmja se tera dashurite ,

e pika loti mbi modh’za faqeve pikuane …

Harmoniket zemra e Nenes me te femijes ne ” unison ” rahen ,

e ketu çmimet ” OSCAR ” se fundi u ndane …

Si ngopej femija dot kurre NENES perqafuare !

Yjet me henen kuvenduare ,

e sy më sy ” njeri tjetrin ” shikuare …

Dielli i qeshur rrezet e ngrohta shperndau ,

e Bota NENES ylber ju bë e tera …

Lumturine e Saj … ne krahe shtrengonte se fshih’te dot GEZIMIN …

Flori bë te PARE !

Nene e madherishmja e shtrenjta Nene !

Akoma dhe Sot Mbretereshe , DASHURINE Fituare …

Devoll Emigrantos !

London .