Kush jeni….?!Eli Nebi -Plaku


Kush jeni ju,
që verbuat diellin..?!
Kush jeni ju
që trazoni qetësinë..?!
Ju që vrisni shpresat,
ju që ndizni zjarrin …
Kush jeni ju
që përdhunoni drejtësinë..?!

A, s’ju mallëngjen
klithma e fëmijës?!
Që rend rend i tmerruar,
në zjarr dhe në flakë…
Loti i nxehtë i nënës
mbi foshnjën pa jetë
Që në gjoks shtrëngon,
të mbuluar me gjak….!!!

Ju jeni barku i pangopur..
Ju jeni krijesa
pa ndjenja,pa shpirt…
Jeni ringjallja e Kasapve
të mesjetës..
Ju jeni Vampirët
e shekullit të ri….!!!!