Kush po e bllokon Kosoven?Nga Nazif Laçi


KUSH PO E BLLOKON SHTETIN ?

Gjatë mujve të fundit, kur shteti i Kosovës po përballët me presione të mëdha nga armiku shekullor serb dhe faktori ndërkombëtar nga individ dhe opozitor po rrënohet shteti. Nuk mund të kenë emër tjetër për opozitën që bllokon shtetin, pos antikombtarizëm. Në emër të, gjëja interesit të shtetit afrohet bllokada e jo alternativa dhe unifikimi. As armiku nuk sulmon ma shumë e ma ashpër se këta dahi….Është për të ardhur keq, se si kjo ego primitive e së kaluarës, vazhdon akoma edhe në kohën ku po jetojmë. Konfrotimet ndërshqiptare i kanë kushtuar shtrejtë kombit dhe akoma nuk jemi mbush mend. Është momenti kur duhet ndryshuar mendjen dhe sjelljen tonë bajate dhe të ultë. Kjo duhet ndodhur përhir të fëmijve tanë, gjakut të derdhur ndër shekuj që të kemë atdhe dhe idenditet. Sot, kombi ynë i arsimuar më shumë se kurrë e me mentalitet e të s’kaluarës nuk shkon. Çdo gjë mohet, përdhoset, injorohet edhe pse janë vlera kombëtare. Historia shënon, vlerson dhe gjykon, prandaj, të ndalemi dhe mendojmë me kokë dhe aryja dhe intersei kombëtar le të trumfoi.